Concert najaar 2023

Het najaarsconcert is op:

19 november 2023 16 uur – Grote Vermaning, Haarlem
Kaartjes aan de deur of via Ticketkantoor

Onder leiding van onze dirigent Jean-Pierre Gabriel en spelen we:

  • Kallinikov – Serenade voor strijkers
  • Weinberg – Concertino voor viool en strijkorkest
  • Glazunov – Thema en variaties
  • Bruch – Serenade naar Zweedse volksmelodieën

    Soliste is Saskia Peters (viool)

De Nederlandse violiste Saskia Peters (1994) begon op vierjarige leeftijd met viool spelen. Op haar vijftiende studeerde ze aan de Jong Talent Academie van het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze sloot haar bacheloropleiding cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en Elisabeth Perry. Daarna volgde ze de solisten-masteropleiding aan de Hochschule für Musik Detmold bij prof. Ulrike-Anima Mathé, die ze dit jaar met een 10 voltooide. Verdere muzikale inspiratie deed Saskia op tijdens diverse masterclasses en lessen bij Alexander Kerr, Liza Ferschtman, Candida Thompson, Eszter Haffner, Barbara Doll, Marc Danel, Joris van Rijn, Laura Oomens en Rainer Sonne (oud-concertmeester Berliner Philharmoniker).

Sinds 2018 remplaçeert Saskia regelmatig bij Nederlandse en Duitse professionele orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Phion en de Noordwest-Duitse Philharmonie.

Naast het spelen in beroepsorkesten is het overbrengen van de passie voor muziek aan haar publiek een belangrijk onderdeel van Saskia’s carrière als violiste. Ze speelde meer dan 600 concerten als concertmeester van het Ricciotti Ensemble in scholen, ziekenhuizen en vluchtelingencentra in Brazilië, Cuba, Schotland en heel Europa. Saskia is ervan overtuigd dat (klassieke) muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht afkomst, leeftijd of geslacht. Zowel in persoon met haar interactieve, inclusieve ensemble Kollektiv 21 als online op verschillende social media platformen zoals Instagram (@saskiaviolinist) en YouTube draagt zij hieraan bij. Zo zet ze zich in om muziek van vrouwelijke en minder bekende componisten uit te voeren, zoals het prachtige concertino voor viool en strijkorkest van Mieczysław Weinberg.

Saskia bespeelt Gand-Bernadel viool uit 1886.

Geef een antwoord