Dirigent

JeanPierre leftplus03.png

Jean Pierre Gabriel is sinds het najaar 2015 de dirigent van het Kennemer Consort.

Jean-Pierre Gabriël heeft de Master Orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg gestudeerd bij Arjan Tien en bij Roberto Benzi in Parijs. Hij heeft aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag de Master Muziekregistratie cum laude afgesloten, met als bijvakken piano en trompet. In 2009, 2010 en 2012 nam hij deel aan Masterclasses met het Brabant Koor. Sinds 2009 assisteerde hij Arjan Tien bij diverse orkesten. Tijdens zijn studie heeft hij verder les gehad van Neëme Järvi, Jorma Panula en Michel Tabachnik.

In 2012 heeft hij deelgenomen aan de Internationale Masterclass van het Nederlands Symfonieorkest die werd gegeven door Mark Shanahan. In oktober 2012 maakte hij zijn debuut bij het Nederlands Symfonieorkest met een Eriks Wonderbaarlijke Reis van W.F.Bon.

Rondom Kerst en Nieuwjaar 2013 heeft hij een tournee van 8 concerten naar China geleid in de omgeving van Shanghai en Xiamen met studentenorkest ‘De Ontzetting’ uit Wageningen. Eén van de concerten werd live uitgezonden voor ca. 50 miljoen kijkers.

In 2013 dirigeerde hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en maakte hij zijn opera-debuut in de Opera Macbeth in Tilburg. In 2014 nam hij deel aan de internationale masterclass van het Royal Northern College of Music in Manchester. In 2015 dirigeerde hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine in een volledig klassiek concert met werken van Dukas, Moessorgski, Glazoenov en Stravinsky.

In 2016 zal hij zijn debuut maken bij het Noord Nederlands Orkest te Groningen.

Jean-Pierre dirigeert studentenorkest De Ontzetting van de Universiteit van Wageningen. Daarnaast werkt hij bij Omroep MAX als programmamaker / muziekregisseur, voor Radio 4. Hij maakt (cd-)opnames van bekende orkesten, solisten en ensembles.

Jean-Pierre is lid van de Commissie Muziek en Muziektheater van de Amsterdamse Kunstraad.

Zie voor verdere informatie zijn website: www.jeanpierregabriel.com

 

Geef een antwoord