Kennemer Consort

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf olv Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. 

Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Rond een vaste kern van getrouwen wordt per programma het Consort samengesteld uit de ruime kring van musici die zich in de loop der jaren bij het Consort hebben aangesloten. Voor het afgelopen najaarsprogramma 2015 waren dat:

Viool 1: Peter Schrier, Pauline van Daal, Tasmin Deering, Jenny Ileri, Nanske de Jong van Schouwenburg, Katy de Jongh, Arien Krijgsman, Tille Regoort

Viool 2: Jet Bensdorp, Helga Bakker, Maria Hak, Sisca van der Hell, Merlinde de Jongh, Nienke Rijkmans, Arjen Schreuder, Ineke Smalbraak, Willemijn Steketee

Altviool: Agnes Grond, Anna Hollander, Jan de Jongh, Jan de Lange, Joop Ramondt, Leon Schenkels, Riet van der Woude

Cello: Anneke van Brakel, Sjoerd Gelsema, Freek Hoek, Nynke Jelles, Floor Pennink, Pat Shak

Contrabas: Conny Kroon, Gerrit Jan de Jongh

Geef een reactie