Kennemer Consort

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf olv Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. 

Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Rond een vaste kern van getrouwen wordt per programma het Consort samengesteld uit de ruime kring van musici die zich in de loop der jaren bij het Consort hebben aangesloten. De komende project spelen mee:

Viool: Nanske de Jong Schouwenburg, Helga Bakker, Pauline van Daal, Jeanne de Heer, Merlinde de Jongh, Arien Krijgsman, Jan de Lange,  Jan Petit, Tille Regoort, Nienke Rijkmans, Willemijn Steketee

Altviool: Agnes Grond, Tineke Fernandusse, Karin Meijer, Joop Ramondt, Frits Straesser,

Cello: Anneke van Brakel, Sjoerd Gelsema, Freek Hoek, Tony Lindijer, Pat Shak

Contrabas: Conny Kroon, Gerrit Jan de Jongh

Geef een reactie