Kennemer Consort

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf o.l.v. Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. 

Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Rond een vaste kern van getrouwen wordt per programma het Consort samengesteld uit de ruime kring van musici die zich in de loop der jaren bij het Consort hebben aangesloten. De komende project spelen mee:

Viool: Anne Uyterlinde, Arien Krijgsman, Jet Bensdorp, Godelieve Bolten, Pauline van Daal, Lisette Duyster, Jenny Ileri, Gré Janssen, Merlinde de Jongh, Peter van de Kerkhof, Hans Koenes, Jan den Lange, Jan Petit, Nienke Rijkmans

Altviool: Willemijn Steketee, Agnes Grond, Jeanne de Heer, Lottie Swart

Cello: Anneke van Brakel, Freek Hoek, Alison McDonnell, Pat Shak

Contrabas: Nynke Jelles, Gerrit Jan de Jongh

Geef een antwoord