Kennemer Consort

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf o.l.v. Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. 

Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Rond een vaste kern van getrouwen wordt per programma het Consort samengesteld uit de ruime kring van musici die zich in de loop der jaren bij het Consort hebben aangesloten. De komende project spelen mee:

Viool: Helga Bakker, Pauline van Daal, Lisette Duyster, Nadia van Eck, Nanske de Jong Schouwenburg, Katy de Jongh, Merlinde de Jongh,  Arien Krijgsman, Jan de Lange, Willemijn Steketee, Marielle Stuyt, Trudy Maaskant, Saskia Wieberdink

Altviool: Agnes Grond, Anna Hollander, Jan den Jongh, Jan Petit, Joop Ramondt

Cello: Sjoerd Gelsema, Freek Hoek, Nynke Jelles, Gerrit-Jan de Jongh, Pat Shak

Contrabas: Conny Kroon

Geef een antwoord