Kennemer Consort

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf o.l.v. Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. 

Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Rond een vaste kern van getrouwen wordt per programma het Consort samengesteld uit de ruime kring van musici die zich in de loop der jaren bij het Consort hebben aangesloten. De komende project spelen mee:

Viool: Anne Uyterlinde, Arien Krijgsman, Jet Bensdorp, Godelieve Bolten, Merlinde de Jongh, Laurens Katgerman, Peter van de Kerkhof, Jan de Lange, Jan Petit, Nienke Rijkmans, Saskia Wieberdink

Altviool: Anna Hollander, Agnes Grond, Jeanne de Heer, Karin Meijer

Cello: Gerrit-Jan de Jongh, Alison McDonnell, Freek Hoek, Pat Shak

Contrabas: Dré Boon

Geef een antwoord